O nama

      Višedecenijsko pčelarsko iskustvo sa prokletijskih planina s jedne strane i akademsko znanje sa druge, sustiču se 2014. godine u ovoj grupi, koju čine mladi ljudi, čija se razvojna strategija bazira na usavršavanju i na stalnoj težnji ka novim saznanjima u oblasti pčelarstva.
    Pravilnom percepcijom prirodnog procesa nastajanja pčelinjih proizvoda, uspeli smo da iznađemo do sada nepoznata rešenja u unapređenju proizvodnje i održivosti pčelinjih društava. Svojom osnovnom delatnošću-proizvodnjom rojeva, indirektno utičemo na unapređenje ove veoma važne privredne grane. Cilj nam je da svojim delovanjem probudimo svest o značaju pčela po ljudski život, kao i benefita njihovog uzgoja.
      Posebno smo ponosni na jedinstven način odgoja matičnjaka-budućih majki svih naših rojeva. Jedna od specifičnosti proizvodnje se ogleda u namenskom paviljonu koji poseduje termoizolaciju što daje mogućnost kontrolisanja temperature i stvaranja posebne mikroklime pogodne za ranije sazrevanje matičnjaka. Trenutno raspolažemo sa kapacitetom od 2 000 nukleusa što predstavlja osnov za održivost naših pčelinjaka.
      Nadamo se da će naša istrajnost u ovoj plemenitoj profesiji podstaći i druge da nam se pridruže u gajenju ovih nežnih bića bez kojih bi svet zasigurno izgledao drugačije.

 

Translate »
English